Banyo Aynası Modelleri Nelerdir?

Aynalar son dönemlerde ev dekorasyonunda sıkça kullanılmaya başlandı. Oturma odası, yatak odası, banyo ve wc gibi yerlerde hem dekoratif amaçlı hem de ihtiyaç gereği tercih edilmektedir. Özellikle banyolarda, lavabo üstü ayna kullanımı artması sebebiyle üreticilere model geliştirme zorunluluğu doğmuştur. Her banyo aynı ölçüler, aynı dekorlar ve aynı malzemelere sahip olmadığı için tek model üzerinden değerlendirme yapılamamaktadır. Özel ölçülere sahip banyolar için veya ev sahibinin tasarlamış olduğu banyo için yeni model ayna tasarımı yapmak mümkündür. 

Birçok yerde hazır tasarlanmış ayna modelleri bulmak mümkündür. Bunlardan hangisinin uygun olacağını karar vermek kullanıcının inisiyatifindedir. Fakat beğenilmeyen, uygun olmayan ya da farklı modeller tercih etmek isteyen kişiler bu sabit modeller yerine üretici firma ile görüşerek yeni bir model tasarımı yaptırılabilir. Böylelikle hem dekorasyona uyumlu hem de istedikleri ayna modellerini kullanıcılar tasarlayarak farklı ayna modellerine sahip olabilirler. 

Banyo Aynası Fiyatları?

Aynaların ortalama bir fiyat değeri yoktur. Her ayna uzunluk, genişlik, marka ve model unsurları göz önünde bulundurularak fiyatlandırma yapılır. Banyolarda görsellik açısından artık yalnızca ayna değil banyo dolabı ile birlikte tasarlanmış şekilde tercih edilmektedir. Kullanılan malzeme, montaj, banyo ebadı ve tercih edilen model, banyo dolabı fiyatlarındaki gibi banyo ayna fiyatları konusunda belirleyici unsurlardır. Özel üretilmesi istenen tasarım modelleri kullanıcıya daha fazla maliyet çıkarmaktadır. 

Hazır banyo ayna modelleri de bulunmaktadır. Bu hazır modeller özel tasarımlara göre daha uygun fiyata kullanıcıya sunulmuştur. ucuz banyo aynası temin etmek isteyenler bu yola başvurabilir. Seri üretim olduğu için üreticiye ekstra bir maliyet gerektirmeden üretildiğinden özel tasarımların aksine daha uygundur. Üretici firmalar bu modelleri, tüketiciye daha uygun fiyat seçeneği sunulması açısından maliyeti düşük malzemeler kullanarak üretirler. Tüketiciye büyük kolaylıklar sağlayan bu modeller her evin banyosunda şık bir görünüm sağlamaktadır.

Banyo Aynası Nasıl Temizlenir?

Banyo ve tuvalet aynaları çabuk kirlenmektedir. Aynanın hem kötü görünmemesi hem de kötü göstermemesi için iyi temizlenmesi gerekmektedir. Banyo aynalarının buhar, su ve diş macunu gibi lekeler kirlenmesi sebep olmaktadır. Diğer ayna ve cam lekelerinden farklı olduğu için ve sıklıkla kullanıldığı için insanların kendilerini iyi hissetmesi açısından banyo ve tuvalet aynalarının temizliği önemlidir. Cam temizliği yapıldığı gibi yapılırsa iz ve lekeler kalacağından banyo aynası farklı olarak temizlenmelidir.

Dekoratif ve farklı modeldeki banyo aynaları farklı özellikler, farklı malzemelerden üretilmişlerdir. Bu sebeple her ayna aynı yöntemle silinmemelidir. Ahşap çerçeveli dekoratif aynalar, bir parça pamuk alkole batırılarak temizlenebilir. Temizleme işlemi yapılırken alkollü pamuğun ahşap çerçeveye değmemesi gerekmektedir. Alkol ahşap çerçevenin boyasını çıkaracaktır. Ahşap çerçeveli dekoratif ayna sahiplerinin bu hususa özellikle dikkat etmesi gerekmektedir.

Banyo aynası, bir litre suya sirke karıştırılarak hazırlanmış olan temizleme suyu ve mikrofiber ile kolayca temizlenebilir. Hazırlanmış olan sirkeli suya mikrofiber bez batırıldıktan sonra fazla suyu sıkılarak nemli hale getirilmelidir. Hafif nemli mikrofiber bezle, hafif bastırılarak leke kaybolana kadar silinmesi halinde temiz, pırıl pırıl, lekesiz bir banyo aynası elde edilmiş olur. Sirkeli suyu, kovaya hazırlamak yerine bir fısfıs içerisine hazırlayarak aynaya sıkılıp aynada su izi kalmayana kadar mikrofiber bez ile silinebilir. Gazete kâğıdı da ayna silmek için mikrofiber bez yerine tercih edilebilir. Fısfıs vasıtasıyla aynaya sıkılan su gazete kâğıdı ile ayna üzerinde su veya nem kalmayana kadar silinerek temizlenebilir.

Banyo Aynası Ne Tür Bir Aynadır?

Ayna, ışığı düzgün şekilde yansıtan cilalı bir yüzeydir. İlk ayna metal bir plakanın parlatılması ile elde edilmiştir. Bir süre sonra cam levhanın bir yüzeyinin civa içerikli bileşikle kaplanmasıyla elde edilmiştir. Günümüzdeki ayna üretiminde ise, bir camın yüzeyine ince gümüş tabaka, alüminyum, altın ve platin kullanılarak üretilmektedir. Ayna yıllar içerisinde hayatın birçok alanında kullanılan eşya haline gelmiştir. Bütün ayna çeşitlerinde yansıma kuralları uygulamaktadır. Ayna çeşitlerinin kullanım alanları, odak noktaları ve görüntü özellikleri farklılık göstermektedir. Bu sebeple ayna türleri ikiye ayrılmaktadır.

  • Düzlem Ayna: yansıtıcı özellikleri düz olan bu aynalar, cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın gösteren aynalardır. Aynadaki görüntünün uzaklığı, cisim ve ayna ile birbirine olan uzaklığına eşittir. Çünkü düz ayna, gelme açısını yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır. Ev, kuaför, mağaza, projeksiyon cihazları, okul gibi alanlarda kullanılmaktadır. Tuvalet aynası modelleri de düzlem ayna türündendir.
  • Küresel Ayna: Küresel aynalarda görüntü simetrik değildir. Işığın veya cismin, yansıması dağınık olabilmektedir. Bu ayna türü kendi içinde çukur ayna ve tümsek ayna olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Çukur ayna içe, tümsek ayna dışa yansımaktadır. Odak noktası ışığın toplandığı nokta olan çukur aynalar, ayna ile merkezi nokta arasındaki uzaklığın yarısına eşittir. Çukur aynalar; el feneri, teleskop, tıraş aynası, makyaj aynası, otomobil farları, diş hekimlerinin ağzı muayene ederken kullandıkları aletler, deniz feneri gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Yüzeyleri tümsek şeklinde olan tümsek aynalar, ışığı veya cismi tek noktadan çıkıyormuş gibi dağıtır. Aynanın arka kısmında kesiştiği nokta, yansıyan ışık uzantılarının odak noktasıdır. Tümsek aynalarda görüntü daha küçük görünür ve düzdür. Geniş alanları göstermek için kullanılan bu ayna türünde, görüntü cisim ile aynı oranda olmadığından dolayı görüntü sanaldır ve simetrik değildir. Arkadan gelen araçların daha rahat görünmesi için araçların dikiz aynasında kullanılmaktadır. Mağaza, dükkân, alışveriş merkezlerinin otoparklarında, güvenlik aynası olarak da kullanılabilmektedir.

Banyo Aynası Nasıl Takılır?

Bireysel bakım yapılırken kişilerin kendilerini düzeltmeleri için aynaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle kullanımları çoğalmıştır ve talep gün geçtikçe artmaktadır. Evlerde ise kişisel bakımların genelde banyolarda yapılması sebebiyle en çok banyonun lavabo üstlerine monte edilmektedir. Banyo aynaları duvara çok basit bir şekilde sabitlenebilmektedir. Yeni alınan banyo aynaları, duvara basitçe birkaç işaretleme yapılarak monte edilebilir. Yeni alınan aynanın yanında montaj işleminde kullanılacak bazı vida, dübel parçaları verilmektedir.

Banyo aynası ilk etapta duvarda prova edilerek, aynanın arka kısmında bulunan asma aparatı yerlerinin duvara işaretlenmesi gerekmektedir. İşaretlenen yerler matkap yardımıyla dübelin gireceği kadar delinmelidir. Delik açıldıktan sonra dübel deliğe tamamen sokularak yerine oturtulmalıdır. Dübelin içine aynanın yanında verilen asma aparatlı akıllı vidalar sabitlenmelidir. Daha sonra banyo aynasının arka kısmında bulunan asma aparatı, duvara sabitlenen asma aparatına oturtularak işlem gerçekleştirilmiş olur.

Banyo aynalarını sabitlemek için silikon veya yapışkan bantlarda tercih edilebilir. Banyo aynası duvara tutularak düz bir şekilde ayarlanmalıdır. Aynanın düz durduğunu anlamak için iki yöntem vardır. Birincisi; su terazisi kullanmak, ikincisi ise bir kişi sabit tutarken ikinci kişinin aynanın karşısına geçip düzlüğünü kontrol etmesidir. Aynanın düz durduğuna karar verildikten sonra yapıştırılması gereken noktalar işaretlenerek silikon veya yapışkan bantlar yardımıyla duvara sabitlenebilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR